Организациска структура

Директор 

Даниела Николова

Директор на установата е Даниела Николова, кустос-советник во музејот, именувана на 21 мај 2021 со мандат од четири години. Од август 2018 година до мај 2021, е вршител на должноста директор. 

Биографија

Даниела Николова е дипломиран историчар на Филозофскиот факултет, Универзитетот Свети Кирил и Методиј и долгогодишен музејски работник со богато професионално искуство во музејската дејност. Како кустос-советник во НУ Музеј на Македонија, автор е на бројни изложби во земјата и во странство, учесник во меѓународни проекти, семинари и конференции. Координатор е на повеќе проекти од областа на музеологијата, историјата и културата во земјата во регионот. Од меѓународните активности ги издвојуваме Програмата за идентитети во Регионалното биро на УНЕСКО со седиште во Венеција, Програмата на материјално и нематеријално културно наследство, континуирана соработка со Јунус Емре (Турски културен центар), ТИКА, НЕМО, како и соработките со музејските институции во Македонија во регионот и пошироко. Активен член е на ИКОМ а има реализирано и бројни проекти во соработка со невладините организациии и здруженија во земјата и странство. Зборува англиски, српски и турски јазик.

Управен одбор

Ирина Симоновска (претседател), Жарко Трајановски, Тасин Фазли, Бојан Трпевски, Коле Кисилиновски

Органограм 

PDFdownload

Поважни контакти

Кустоси

Данијела Трајкова Крстиќ контакт телефон 02 3256668, е-пошта Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., Александар Тодоровски контакт телефон 02 3256668, Ана Китановиќ контакт телефон 02 3256668 

Музејски водичи

Илија Василески, Анче Илиевска, Владо Кузмановски, Бојан Трпевски, Дарко Трпевски

Музејска едукација

Ана Вишинова, Даниела Митевска

Соработник за маркетинг

Влатко Трајковски, контакт телефон 075 348741, е-пошта Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Соработник за организација на настани

Александар Алексовски, контакт телефон 072422987, е-пошта Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.   

Советник за информатички работи

Игор Цветков, контакт телефон 02 3256668, е-пошта Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Советник за меѓународна соработка и односи со јавноста

Маја Миноска-Павловска, контакт телефон 02 3256668, е-пошта Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Соработник сметководител

Милена Чичаковска, контакт телефон 02 3256668, е-пошта milena.jovanovska@mmb.org.mk и smetkovodstvo@mmb.org.mk

Помлад соработник  за човечки ресурси

Маја Алексоска, контакт телефон 02 3256668, е-пошта hr@mmb.org.mk

Самостоен референт главен благајник

Ана Страдал, контакт телефон 02 3256668, е-пошта Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Преземи целосен список на вработени PDFdownload

Службено лице за слободен пристап на информации од јавен карактер

Маја Миноска-Павловска, контакт телефон 02 3256668, е-пошта Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Преземи Листа на информации од јавен карактер PDFdownload

Преземи Образец за барање на информации од јавен карактер

Word icon

PDFdownload