Публикации

ASNOM

 

Каталог 2021

Градење на македонската државност, 75 години потоа

 

автори Даниела Николова и м-р Данијела Трајкова Крстиќ

 

 

 

katalog GP

 

 Каталог 2020

155 години од раѓањето на Ѓорче Петров, култура-традиција-историја

автори Анче Илиевска и Бојан Трпевски

 

 

 

Zad golemata misla

 

 Музејска сликовница 2020

Зад големата мисла

автори Ана Вишинова и Даниела Митевска 

 

 

 

Bosnanasl

 

 

Каталог 2019

15 години, Фотографии од Сараево 1996/2011 на Џим Маршал

  

 

 

01 katalog

 

 

Каталог 2019

Европската мода на црногорскиот двор - Рефлексии

  

 

 

MINATO NA DLANKA print FINAL Page 01

 

 

Каталог 2018

Спомени од Првата светска војна

Автор м-р Данијела Трајкова-Крстиќ

 

 

 

 

MINATO NA DLANKA print FINAL Page 01

 

 

Водич (2018)
Минато на дланка

Музејски водич за слепи и слабовидни лица

 

 

 

 

VODIC MKD Page 01

 

 

Водич (2018)
Отворени музеи

Автори: д-р Јасмина Трошанска, дипл. деф. Ана Шикалеска, м-р Данијела Трајкова-Крстиќ

 

 

 

 

Katalog muzejska edukacija so CIP Page 01

 

 

Каталог (2018)
Пет години музејска едукација

Автори: Ана Вишинова и Даниела Митевска

 

 

naslovna katalog

 

 

Каталог (2016)
Пет години Музеј на македонската борба
Избор на текст: м-р Маја Миноска-Павловска, д-р Бранислав Светозаревиќ

 

 

 

Музејот пријател на децата

 

Каталог (2015)

Музејот пријател на децата
Автор: Данијела Трајкова-Крстиќ

 

Слики со историска тематика во Музејот на македонската борба

 

 

Каталог (2014)

Слики со историска тематика во Музејот на македонската борба
Автор: д-р Владимир Величковски

 

 

 

каталог 2012

 

Каталог (2012)

НУ Музеј на македонската борба за државност и самостојност - Музеј на ВМРО и Музеј на жртвите на комунистичкиот режим

Избор и подготовка: д-р Зоран Тодоровски

 

каталог - браево писмо

 

Каталог (2012)

НУ Музеј на македонската борба за државност и самостојност - Музеј на ВМРО и Музеј на жртвите на комунистичкиот режим

Избор и подготовка: д-р Зоран Тодоровски

 


монографија

 

 

Монографија (2012)

НУ Музеј на македонската борба за државност и самостојност - Музеј на ВМРО и Музеј на жртвите на комунистичкиот режим
Автори: д-р Зоран Тодоровски, д-р Даринка Петреска, д-р Виолета Ачкоска